הקשר בין הקשר שלכם עם ילדיכם ושבט הבנטו האפריקאי

באחד הימים פגשתי קבוצת אימהות שלכולן ילדים גדולים. החלטתי לא לדבר על היחסים שלהן עם ילדיהן אלא לחבר אותם ליָלדוּת שלהן כדי לאפשר להן לחוות בצורה יותר מאוזנת את יחסיהן עם ילדיהן. החיבור של הילדות שלהן לילדות של הילדים שלהן, הבהיר להן את המצב לאשורו. הן סיפרו לי על תקופת הילדות שלהן ועל הקשיים והחוסרים שחוו, וגם סיפרו על הכלים שקיבלו, שחישלו אותן
ועזרו להן לשרוד את החיים. הן סיפרו על בדידות, הורים קשי יום שלא ראו אותן, חוסר בהערכה, צורך במרחב ובפרטיות, משמעת קשוחה וחוקים, שיפוטיות, עונשים, איומים, חוסר בשמחת חיים, אחריות על אחים קטנים שהחליפו ילדות, חוסר אפשרות לממש כישרון, חילוקי דעות וריבים בין ההורים, יציאה מהבית לפנימייה ללא הורים, אכזבות, חוסר חום, כעס ובושה.

המסקנות היו שקופות: כולן חוו חוסר כלשהו מההורים ובבגרותן, אותו החוסר חוזר כצורך שוב ושוב לחייהן. בכל בסיטואציה רגשית או מנטלית לא נעימה, באין אם מול הילדים או בן הזוג, הן חוזרות להיות הילדות הקטנות והאדם שעומד מולן חווה תגובה לא נעימה: מכעס ועד הדחקה, מהתפרצות ועד איפוק. המכנה המשותף לכולן היה שבילדותן, אחד או יותר מחמשת הוויטמינים לבריאות הנפש לא ניתנו להן על ידי ההורים:

  • לא הבינו אותי – הצורך בהבנה: שיקשיבו לנו, שיתחשבו בנו.
  • לא כיבדו אותי – הצורך בכבוד: לקבל יחס, להיות נחוצים, להשפיע, להיות משמעותיים, לתרום.
  • לא העריכו אותי – הצורך בהערכה: להיות טובים, להצליח, להיות בסדר, לזכות בהערכת הסביבה.
  • לא נתנו לי בטחון – הצורך בביטחון (הישרדות): להיות קיימים, להיות מובנים, שיראו אותנו, להיות בטוחים, להיות מוגנים.
  • לא אהבו אותי – להיות חלק מקבוצה, להיות אהובים, להיות רצויים, להרגיש שייכים.

הקושי, אם כן, הוא שלנו מול עצמנו.

אז מה עושים?

נתתם כוח לצורך הזה ואתם מטילים אותו על אנשים ומצבים בחיים שלכם? הגיע הזמן לעשות עבודה אישית ולקבל חזרה את הכוח שלכם. אל תעשו לילדיכם את מה שעשו לכם! הבינו את הצרכים שלהם וספקו להם אותם.

כמו בשבט הבנטו

הסופר סטיבן קובי מסביר שבשבט הבנטו שבאפריקה אנשים נוהגים לברך זה את זה עם המילה "אובנטו" שמשמעה אני רואה אותך. בכך, הם למעשה אומרים, "אני מכיר בייחודיות שלך, אני מקשיב לך. אולי דעתי שונה משלך אבל אני מכבד אותך, למרות שאינני מסכים איתך אני מעריך אותך, למרות שאינני מסכים עם מעשיך אני אוהב אותך ללא תנאי". למה שלא ננהג כך עם ילדינו?

יש לי עדיין כמה שאלות

אין בעיה!
אפשר להשאיר את מספר הטלפון כאן בטופס ונחזור אליך או להתקשר לאריה.

אני מסכים לקבל הודעות ועדכונים

שתף את הפוסט:

צור קשר

אני מסכים לקבל הודעות ועדכונים

מדריך מתנה
ronybook450-203x300
אני מסכים לקבל הודעות ועדכונים

מאמרים חדשים
נגישות
לוגו של וואטסאפ